30. Mars 2023

Language switcher

Ploitekniku-i-Torinos.jpg

12 Korrik, 2022
Në datën 01 Qershor 2022, u organizua në Universitetin Politeknik te Torinos (UPT) një seminar mbi digat e mëdha në Shqipëri. Në vitet 1939-1941, në kete Universitet, ka studiuar Prof. Petrit Radovicka, Kryetari i parë i Komitetit Kombëtar të digave të mëdha (KKDM). Në seminar, Kryetari i KKDM, z. Arjan Jovani, prezantoi një histori të […]

Kongresi-1-1280x961.jpg

9 Qershor, 2022
Nga data 27 Maj deri ne 03 Qershor 2022, ne Marseje te Frances u organizua Kongresi i 27 i Komisionit Nderkombetar të Digave te Medha (ICOLD). Gjate ketij eventi, u trajtuan  ceshtjet kryesore si me poshte:  Digat dhe Rezervuaret, sfidat e te nesermes  Inovacionet ne projektet e digave prej betoni  Incidentet dhe Aksidentet ne digat […]

Diga-e-Shtodrit-1280x758.jpg

9 Qershor, 2022
Komiteti Kombëtar i Digave të Medha (KKDM) në datën 23.05.2022 organizoi mbledhjen e muajit Maj 2022. Çështjet kryesore të shqyrtuara në këtë mbledhje ishin: 1- Shqyrtimi i Dokumentacionit teknik dhe miratimi i kolaudimit të punimeve për rehabilitimim e digave të Janjarit dhe Shtodrit. Pas shqyrtimit të ketij dokumentacioni, KKDM miratoi aktin e kolaudimit të punimeve […]

Diga-e-Bovilles-1280x895.jpg

9 Maj, 2022
Komiteti Kombëtar i Digave të Mëdha (KKDM) në datën 27.04.2022 organizoi mbledhjen e muajit Prill 2022. Komiteti Kombëtar i Digave të Mëdha (KKDM) në datën 27.04.2022 organizoi mbledhjen e muajit Prill 2022. Çështjet kryesore te shqyrtuara në këtë mbledhje ishin: 1- Shqyrtimi i Raportit Vjetor për vitin 2021 nga UKT në lidhje me shfrytëzimin, mirëmbajtjen, […]

Diga-e-Qyrsaq-Vau-i-Dejes-1280x640.jpg

19 Prill, 2022
Komiteti Kombëtar i Digave të Mëdha (KKDM) në datën 30.03.2022 organizoi mbledhjen e muajit Mars 2022. Çështjet kryesore të shqyrtuara në këtë mbledhje ishin: 1- Shqyrtimi dhe Miratimi i Raportit Vjetor për vitin 2021 ne lidhje me shfrytëzimin, mirëmbajtjen, monitorimin dhe sigurinë e digave të mëdha dhe dambave. Për informacion më të detajuar klikoni Vendimin […]

Diga-Bistrice-1280x961.jpg

7 Mars, 2022
Komiteti Kombetar i Digave te Medha (KKDM) ne daten 25.02.2022 organizoi mbledhjen e muajit Shkurt 2022. Çështjet kryesore të shqyrtuara në këtë mbledhje ishin: 1- Analiza dhe Aprovimi i Projektit të zbatimit për udhëzuesit e portave të mirëmbajtjes në digën e Qyrsaqit. Për informacion më të detajuar ju lutemi klikoni Vendimin Nr.03 të KKDM, datë […]

Mbledhje-e-KKDM-1280x960.jpg

9 Shkurt, 2022
Komiteti Kombëtar i Digave të Mëdha (KKDM) në datën 17.01.2022 organizoi mbledhjen e muajit Janar 2022. Çështjet kryesore të shqyrtuara në ketë mbledhje ishin: 1- Analiza dhe Shqyrtimi i Problematikave në digën e HEC Moglicë Për informacion më të detajuar ju lutemi klikoni Vendimin Nr. 01 të KKDM, datë, 17.01.2022 këtu 2- Analiza dhe vlerësimi […]


Rreth nesh

Komiteti Kombëtar i Digave të Mëdha (KKDM) është organ i Këshillit të Ministrave i cili ushtron kontrollin e shtetit për sigurinë e digave dhe dambave si vepra të një rëndesie të vecantë dhe përfaqeson shtetin shqiptar ne Komisionin Ndërkombetar te Digave të Mëdha (ICOLD).Postimet e Fundit