30. Mars 2023

Language switcher

Shfrytëzuesit e Digave të Mëdha 2021

27 Shkurt, 2021

Shfrytëzuesit e digave të mëdha në Shqipëri

Sipas Ligjit 8681, date 02.11.2000 “Për projektimin, ndërtimin, shfrytëzimin, dhe mirëmbajtjen e digave dhe dambave”, neni 9, shfrytëzuesit e digave mund të jenë :

 • Pronari i digës
 • Përdoruesi i digës
 • Koncesionari

 Sipas Regjistrit te DM të KKDM, në Shqipëri janë 65 shfrytëzues të DM të cilët shfrytëzojnë dhe kanë në administrim 352 DM nga të cilët:

 • 9 subjekte janë shfrytëzues të 18 DM që përdoren për prodhim energjie.
 • 1 subjekt është Ministria e Bujqësisë dhe e Zhvillimit Rural e cila shfrytëzon 8 diga për Ujitje
 • 1 subjekt është Bashkia e Tiranës që shfrytëzon 1 DM për furnizim me ujë (Bovilla), 3 diga për zhvillim urban dhe turizëm si dhe 34 diga për ujitje.
 • 1 subjekt është Bashkia e Kavajës që shfrytëzon 1 DM për Furnizim me ujë (Manskuri) dhe 8 diga për ujitje
 • 53 subjekte janë Bashkitë e tjera që shfrytëzojnë 280 DM për ujitje e peshkim.
 • 6 subjekte shfrytëzojnë 6 DM të ujitjes për prodhim hidro-energjie.
 • 100 subjekte shfrytëzojnë DM te ujitjes për peshkim

  Më poshtë lista e shfrytëzuesve të digave të ëdha  (DM) në Shqipëri :

 

 • KESH sh.a:                            6 diga të mëdha për prodhim energjie
 • KURUM:                                 3 diga të mëdha për prodhim energjie
 • Devolli HP:                             2 diga të mëdha për prodhim energjie
 • AYEN AS ENERGJi:              1 digë të madhe për prodhim energjie
 • DITECO:                                1 digë të madhe për prodhim energjie
 • MC INERTE LUMZI:              1 digë të madhe për prodhim energjie
 • HYDROENERGY:                  1 digë të madhe për prodhim energjie
 • FAVINA shpk:                         1 digë të madhe për prodhim energjie
 • TEODORI 2003:                     2 diga të mëdha për prodhim energjie
 • MBZHR:                                  8 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Berat:                        9 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Belsh:                        1 digë të madhe për Ujitje
 • Bashkia Bulqize:                     1 digë të madhe për Ujitje
 • Bashkia Cerrik:                        3 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Delvine:                     3 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Devoll:                      10 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Diber:                         7 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Dimal/Ura Vajgurore: 7 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Durres:                       9 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Divjake:                      2 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Dropull:                       2 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Elbasan:                     7 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Fier:                           4 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Finiq:                          7 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Gramsh:                     5 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Gjirokastër:                10 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Has:                           11 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Kamzë:                       2 diga të mëdha për Ujitje, 1 digë për zhvill.urban
 • Bashkia Kavaje:                       8 diga të mëdha për Ujitje, 1 digë për furn.me ujë
 • Bashkia Kolonje:                      7 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Këlcyrë:                     10 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Korçë:                         5 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Klos:                            3 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Kruje:                           8 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Konispol:                     3 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Kukës:                         1 digë të  madhe për Ujitje
 • Bashkia Kuçovë:                       2 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Kurbin:                        1 digë të madhe për Ujitje
 • Bashkia Lezhe:                         1 digë të madhe për Ujitje
 • Bashkia Librazhd:                     1 digë të madhe për Ujitje
 • Bashkia Lushnje:                      5 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Libohove:                    1 digë të madhe per Ujitje
 • Bashkia Maliq:                          6 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Mat:                             5 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Mallakastër:               11 diga të mëdha për  Ujitje
 • Bashkia Memaliaj:                     6 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Mirdite:                         7 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Patos:                          1 digë e madhe për Ujitje
 • Bashkia Peqin:                          7 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Permet:                      10 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Polican:                       2 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Pogradec:                  13 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Prrenjas:                      1 digë e madhe për Ujitje
 • Bashkia Puke:                            2 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Roskovec:                    3 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Rrogozhine:                 3 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Selenice:                      4 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Skrapar:                     13 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Shkoder:                      1 digë e madhe për Ujitje
 • Bashkia Shijak:                        13 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Tepelene:                   10 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Tropoje:                       6 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Tirana:                       38 diga të mëdha për Ujitje, për me ujë, për turizëm dhe zhvillim urban
 • Bashkia Vlore:                           5 diga të mëdha për Ujitje
 • Bashkia Vora: 4 diga të mëdha për Ujitje

Për të parë  Rregjistrin e shfrytëzuesve dhe DM në Shqiperi për vitin 2021 këtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Rreth nesh

Komiteti Kombëtar i Digave të Mëdha (KKDM) është organ i Këshillit të Ministrave i cili ushtron kontrollin e shtetit për sigurinë e digave dhe dambave si vepra të një rëndesie të vecantë dhe përfaqeson shtetin shqiptar ne Komisionin Ndërkombetar te Digave të Mëdha (ICOLD).Postimet e Fundit