14. Qershor 2024

Control-of-LD-after-earthquake..png

6 Mars, 2024
Në datën 15.12.2023 në Tiranë u mbajt Simpoziumi ndërkombëtar “Kodet e projektimit të digave dhe siguria sizmike e tyre” Kryetari i ALBCOLD Z. Arjan Jovani prezantoi temën: “Kontrolli i Digave të Mëdha pas termetit ” i bashkë hartuar nga Prof. Llambro Duni dhe  Msc. Arjan Jovani. Për të parë prezantimin klikoni këtu  

ICOLD-Poster-per-digat-ne-Kosove-1280x290.png

21 Korrik, 2023
Në  takimin  vjetor të 91 të Komisionit Nderkombetar per Digat e Medha (ICOLD) në Goteborg të Suedisë, Qershor 2023 përfaqësuesit shqiptar të  ALBCOLD   prezantuan  posterin :   Përmirësimi i operimit, mirëmbajtjes dhe sigurisë së 6 digave të mëdha në Kosovë Nga : F.Shaha; A.Jovani; L.Zani ALBCOLD; LORENCO&CO, Tirana, Albania Për të  pare posterin ju lutemi klikoni […]

ICOLD-Poster-per-Digen-e-Qyrsaqit-1280x288.png

21 Korrik, 2023
Në  takimin  vjetor të 91 të Komisionit Ndërkombetar për Digat e Mëdha (ICOLD) në Goteborg të Suedisë, Qershor 2023 përfaqësuesit shqiptar të  ALBCOLD   prezantuan  posterin :   Monitorimi i sigurisë së digës së digës Qyrsaq në HEC Vau Dejës, Shqipëri Nga :  E. Kaçurri, E. Qosja, E. Nuri KESH sh.a, Tirana, Albania Per të pare posterin […]

Inxhinieret-hidro-teknike.jpeg

14 Shkurt, 2022
I Nderuar Kryetar i Akademisë së Shkencave ! Të nderuara zonja ! Të nderuar kolege dhe pjesëmarrës ! Historia e projektimit, ndërtimit dhe shfrytëzimit të digave të mëdha për prodhim energjie ujore, për furnizim me ujë dhe për bujqësinë në Shqipëri është një ndër historitë më të suksesshme të shkencave inxhinierike në vendin tonë. Veprat […]


Rreth nesh

Komiteti Kombëtar i Digave të Mëdha (KKDM) është organ i Këshillit të Ministrave i cili ushtron kontrollin e shtetit për sigurinë e digave dhe dambave si vepra të një rëndesie të vecantë dhe përfaqeson shtetin shqiptar ne Komisionin Ndërkombetar te Digave të Mëdha (ICOLD).Postimet e Fundit