19. Prill 2024


Lajmet

16 Prill, 2024Lajmet

Nga data 11 deri 12 Prill 2024, ne Arta te Greqise u organizua nje takim pune me drejues te Komitetit te Digave te medha te Greqise (GRCOLD). Ne takim moren pjese drjetuesit e GRCOLD, Ms. Rea Papachatzaki – Kryetare e GRCOLD, Ms. Sera Lazaridou – Antare e Bordit te GRCOLD dhe Presidente e EUROCOLD, Mr. […]

9 Prill, 2024Lajmet

Në datën 28.03.2024, Komiteti Kombëtar i Digave të Medha (KKDM) organizoi takimin e zakonshëm për muajin Mars 2024. Në këtë takim analizua dhe u shqyrtuan disa çështje kryesore si më poshtë: Raporti Vjetor i KKDM per vitin 2023 mbi gjendjen, monitorimin, mirembjajtjen dhe sigurine e digave te medha i pregatitur nga grupi i punes. Bazuar […]

8 Prill, 2024Lajmet

Bazuar në Ligjin Nr. 8681, datë 02.11.2000, ”Për Projektimin, Ndërtimin, Shfrytëzimin dhe Mirëmbajtjen e Digave dhe Dambave”, neni 4, Komiteti Kombetar i Digave te Medha (KKDM) ka per detyre te mbeshtet perparimin teknik ne konceptim, ndertim, shfrytezim dhe mirembajtjen e digave te medha ne interes te zhvillimit ekonomik e shoqeror te vendit. Bazuar ne ligjin […]

8 Prill, 2024Lajmet

Në datat 26- 27 Mars 2024, në ambientet e Universitetit Polis në Tiranë u organizua Seminari për Monitorimin e digave prej dheu. Workshopi u organizua nga KKDM ne bashkepunim me Universitetin Polis dhe kompanine zvicerane SISGEO e specializuar ne fushen e instrumentave te monitorimit te digave. Gjate ketij Workshopi u mbajten dy prezantime kryesore 1- […]


Publikimet

Në datën 15.12.2023 në Tiranë u mbajt Simpoziumi ndërkombëtar “Kodet e projektimit të digave dhe siguria sizmike e tyre” Kryetari i ALBCOLD Z. Arjan Jovani prezantoi temën: “Kontrolli i Digave të Mëdha pas termetit ” i bashkë hartuar nga Prof. Llambro Duni dhe  Msc. Arjan Jovani. Për të parë prezantimin klikoni këtu  

Në Simpoziumin e 12-të Klubit Evropian ICOLD i mbajtur në Zvicër nga 5-8 shtator 2023 u prezantua posteri : Vlerësimi i rrezikut gjeologjik për digat e ndërtuara në luginën e lumit Drin.   Posteri u prezantua nga bashkautorët Skënder Allkja dhe  Ardita Malaj Për të pare posterin ju lutemi klikoni këtu

Në Simpoziumin e 12-të Klubit Evropian ICOLD i mbajtur në Zvicër nga 5-8 shtator 2023 u prezantua posteri : Impianti PV – Potencial i ri ne HEC Vau i Dejës Posteri u prezantua nga bashkëautorët Fatjon Shaha dhe Arjan Jovani. Për të pare posterin ju lutemi klikoni këtu 


Rreth nesh

Komiteti Kombëtar i Digave të Mëdha (KKDM) është organ i Këshillit të Ministrave i cili ushtron kontrollin e shtetit për sigurinë e digave dhe dambave si vepra të një rëndesie të vecantë dhe përfaqeson shtetin shqiptar ne Komisionin Ndërkombetar te Digave të Mëdha (ICOLD).Postimet e Fundit