18. Maj 2024

Takimi pune me Komitetin e Digave të Greqisë (GRCOLD) në Arta, Greqi, 11 -12 Prill 2024

16 Prill, 2024
Takimi pune me GRCOLD
Nga data 11 deri 12 Prill 2024, ne Arta te Greqise u organizua nje takim pune me drejues te Komitetit te Digave te medha te Greqise (GRCOLD).

Ne takim moren pjese drjetuesit e GRCOLD, Ms. Rea Papachatzaki – Kryetare e GRCOLD, Ms. Sera Lazaridou – Antare e Bordit te GRCOLD dhe Presidente e EUROCOLD, Mr. George Dounas dhe Kostas Anastasopulos -Antare te bordir drejtues dhe Presidente Nderi te GRCOLD

Nga ana e KKDM moren pjese Z. Arjan Jovani – Kryetar i KKDM, z. Llambro Duni dhe z.
Ermal Kacurri – Antare te KKDM

Gjate Takimi u trajtuan disa ceshtje kryesore ne fushen e kontrollit te digave si me poshte:

1- Gjendja e digave ne Shqiperi dhe Greqi

2- Organzimi I kontrollit te digave dhe I institucioneve perkatese ne Greqi dhe Shqiperi

3- Zhvillimet e reja ne sektorin e kontrollit shteteror dhe monitorimit te digave. Nevojat dhe
Permiresimi i organizimit te sektorit te kontrollit shteteror dhe monitorimit te digave dhe rezervuareve te medhenj

4- Udhezimet dhe Standartet teknike per monitorimin dhe kontrollin e digave

5- Mundesite e bashkepunimit ndermjet GRCOLD dhe KKDM ne te ardhmen

Ne daten 12 Prill 2024 u organizua nje vizite pune ne digen e Pournarit qe ndodhet ne afersi te qytetit te Artes dhe ka nje lartesi 87 m. Kjo dige perdoret per prodhim hidroenergjie.

Ne perfundim te kesaj vizite u nenshkrua Memorandumi I Mirekuptimit ndermjet GRCOLD dhe KKDM ne baze te te ciles eshte rene dakord per te zhvilluar nje bashkepunim te fryteshem per shkembimin e eksperiencave ne fushen e sigurise dhe monitorimit te digave, organizimin e ekspozitave per digat ne te dy vendet, promovimi I inxhiniervee te rinje te digave si dhe zhvillimi I nje bashkepunimi ne fushen e inovacionit ne sektorin e digave dhe procesin e monitorimit me instrumenta te digave dhe rezervuareve te krijuar prej tyre..

Takimi pune me GRCOLD
Foto pune me GRCOLD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Rreth nesh

Komiteti Kombëtar i Digave të Mëdha (KKDM) është organ i Këshillit të Ministrave i cili ushtron kontrollin e shtetit për sigurinë e digave dhe dambave si vepra të një rëndesie të vecantë dhe përfaqeson shtetin shqiptar ne Komisionin Ndërkombetar te Digave të Mëdha (ICOLD).Postimet e Fundit