28. Janar 2023

Language switcher

previous arrow
next arrow
Slider

Lajmet

18 Janar, 2023Lajmet

Bazuar në Ligjin Nr. 8681, datë 02.11.2000, ”Për Projektimin, Ndërtimin, Shfrytëzimin dhe Mirëmbajtjen e Digave dhe Dambave”, neni 4, Komiteti Kombetar i Digave te Medha (KKDM) ka per detyre te mbeshtet perparimin teknik ne konceptim, ndertim, shfrytezim dhe mirembajtjen e digave te medha ne interes te zhvillimit ekonomik e shoqeror te vendit. Njekohesisht, bazuar ne […]

11 Janar, 2023Lajmet

Në datën 27.12.2022, Komiteti Kombëtar i Digave të Medha (KKDM) organizoi takimin e zakonshem per muajin Dhjetor 2022. Ne kete takim u analizua dhe u shqyrtuan disa ceshtje si me poshte: Rregullorja e shfrytezimit, operimit, monitorimit dhe sigurise se diges se Bovilles e paraqitur nga UK Tirana si shfrytezues i diges dhe rezervuarit te krijuar […]

11 Janar, 2023Lajmet

Me ftesë të presidentit te Komitetit Kombëtar te Digave të Mëdha te Maqedonise se Veriut (MACOLD), z. Ljupcho Petkovksi, ne datat 22-23 Dhjetor 2022, nje ekip i KKDM I perbere nga z. Arjan Jovani – Kryetar I KKDM, z. Ermal Kacurri – antar I KKDM dhe z. Erjon Qosja – Kryetari I FIRD,bene nje vizite […]

19 Dhjetor, 2022Lajmet

Në datën 21.11.2022, Komiteti Kombëtar i Digave të Mëdha (KKDM) organizoi takimin e zakonshëm për muajin Nëntor 2022. Ne kete takim u analizua dhe u shqyrtuan disa ceshtje si me poshte:  Rregullorja e shfrytezimit, operimit, monitorimit dhe sigurise se diges se HEC Banje e paraqitur nga Devolli HP si shfrytezues i diges dhe rezervuarit te […]


Publikimet

Për të parë librin “Digat kryesore në Shqipëri”, Shtator 2022 ju lutemi  klikoni këtu

I Nderuar Kryetar i Akademisë së Shkencave ! Të nderuara zonja ! Të nderuar kolege dhe pjesëmarrës ! Historia e projektimit, ndërtimit dhe shfrytëzimit të digave të mëdha për prodhim energjie ujore, për furnizim me ujë dhe për bujqësinë në Shqipëri është një ndër historitë më të suksesshme të shkencave inxhinierike në vendin tonë. Veprat […]

Për të parë monitorimin e digës së HEC Banjë klikoni këtu


Rreth nesh

Komiteti Kombëtar i Digave të Mëdha (KKDM) është organ i Këshillit të Ministrave i cili ushtron kontrollin e shtetit për sigurinë e digave dhe dambave si vepra të një rëndesie të vecantë dhe përfaqeson shtetin shqiptar ne Komisionin Ndërkombetar te Digave të Mëdha (ICOLD).Postimet e Fundit