14. Qershor 2024


Lajmet

2 Maj, 2024Lajmet

Ne kuader te 60 vjetorit te antaresise se Shqiperise ne ICOLD dhe bazuar ne bashkepunimin me Komitete homologe ne fushen e digave, Komiteti Kombetar i digave te Medha te Shqiperise (KKDM) dhe Komiteti Francez i digave dhe Rezervuareve (CFBR) kane parashikuar të organizojnë, ne datat 16-17 Maj 2024, një Simpozium Ndërkombëtar të titulluar “Sfida dhe […]

16 Prill, 2024Lajmet

Nga data 11 deri 12 Prill 2024, ne Arta te Greqise u organizua nje takim pune me drejues te Komitetit te Digave te medha te Greqise (GRCOLD). Ne takim moren pjese drjetuesit e GRCOLD, Ms. Rea Papachatzaki – Kryetare e GRCOLD, Ms. Sera Lazaridou – Antare e Bordit te GRCOLD dhe Presidente e EUROCOLD, Mr. […]

9 Prill, 2024Lajmet

Në datën 28.03.2024, Komiteti Kombëtar i Digave të Medha (KKDM) organizoi takimin e zakonshëm për muajin Mars 2024. Në këtë takim analizua dhe u shqyrtuan disa çështje kryesore si më poshtë: Raporti Vjetor i KKDM per vitin 2023 mbi gjendjen, monitorimin, mirembjajtjen dhe sigurine e digave te medha i pregatitur nga grupi i punes. Bazuar […]

8 Prill, 2024Lajmet

Bazuar në Ligjin Nr. 8681, datë 02.11.2000, ”Për Projektimin, Ndërtimin, Shfrytëzimin dhe Mirëmbajtjen e Digave dhe Dambave”, neni 4, Komiteti Kombetar i Digave te Medha (KKDM) ka per detyre te mbeshtet perparimin teknik ne konceptim, ndertim, shfrytezim dhe mirembajtjen e digave te medha ne interes te zhvillimit ekonomik e shoqeror te vendit. Bazuar ne ligjin […]


Publikimet

Në Simpoziumin e 12-të Klubit Evropian ICOLD i mbajtur në Zvicër nga 5-8 shtator 2023 u prezantua posteri : Impianti PV – Potencial i ri ne HEC Vau i Dejës Posteri u prezantua nga bashkëautorët Fatjon Shaha dhe Arjan Jovani. Për të pare posterin ju lutemi klikoni këtu 

Në takimin vjetor të 91 të Komisionit Ndërkombetar për Digat e Mëdha (ICOLD) në Goteborg të Suedisë, Qershor 2023 u prezantua artikulli me titull: Identifikimi dhe zbutja e riskut përmes survejimit dhe monitorimit të Digës. Artikulli u prezantua nga z. Agim Lazareni, antar i KTPD dhe Inxhinier i sektorit te Monitorimit prane Statcraft, Albania. Per […]

Në  takimin  vjetor të 91 të Komisionit Nderkombetar per Digat e Medha (ICOLD) në Goteborg të Suedisë, Qershor 2023 përfaqësuesit shqiptar të  ALBCOLD   prezantuan  posterin :   Përmirësimi i operimit, mirëmbajtjes dhe sigurisë së 6 digave të mëdha në Kosovë Nga : F.Shaha; A.Jovani; L.Zani ALBCOLD; LORENCO&CO, Tirana, Albania Për të  pare posterin ju lutemi klikoni […]


Rreth nesh

Komiteti Kombëtar i Digave të Mëdha (KKDM) është organ i Këshillit të Ministrave i cili ushtron kontrollin e shtetit për sigurinë e digave dhe dambave si vepra të një rëndesie të vecantë dhe përfaqeson shtetin shqiptar ne Komisionin Ndërkombetar te Digave të Mëdha (ICOLD).Postimet e Fundit