14. Qershor 2024

Diga e HEC Vaut te Dejes ne Zadeje

3 Mars, 2021
zadej
...
 • Viti i Perfundimit te Punimeve       1971
 • Lartesia e diges:                          H = 60.0 m
 • Gjatesia e Kurores se diges:       L= 386.5 ml
 • Vellimi i trupit te diges:                3.1 milion m3
 • Elementi i papershkueshmerise:   Berthame Argjile
 • Kapaciteti total i sistemit te shkarkimit: 3000 m3/sek
 • Qellimi i ndertimit te diges:                Prodhim energjie
 • Lumi ku ndodhet aksi i diges:           Drin
 • Vendndodhja e diges:                     Bashkia Vau i Dejes/ Shkoder
 • Vellimi i Rezervuarit:                499 000 000 m3
 • Siperfaqja e Ujembledhesit ne niv.max:      21 404 860 m2
 • Siperfaqja e Basenit ujembledhes:          14 173 km2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Rreth nesh

Komiteti Kombëtar i Digave të Mëdha (KKDM) është organ i Këshillit të Ministrave i cili ushtron kontrollin e shtetit për sigurinë e digave dhe dambave si vepra të një rëndesie të vecantë dhe përfaqeson shtetin shqiptar ne Komisionin Ndërkombetar te Digave të Mëdha (ICOLD).Postimet e Fundit