19. Korrik 2024

10- Diga e Lumar 1

15 Prill, 2021
Screenshot 2021-04-15 232711
<ul> <li>Viti i Perfundimit te Punimeve      <strong>1981</strong></li> <li>Lartesia e diges:                    <strong> H = 60.0 m</strong></li> <li>Gjatesia e Kurores se diges:  <strong> L= 205 ml</strong></li> <li>Vellimi i trupit te ...
 • Viti i ndertimit:                                                              1981
 • Height of Dam:                                                                  H = 60.0 m
 • Length of Dam Crest:                                                         L= 205 ml
 • The volume of Dam Body:                                                  0,565 million m3
 • Element of impermeability:                                                Clay Core
 • The capacity of Discharge System (Spillway):        360 m3/sec
 • Purpose of Dam Construction/Operation:               Irrigation
 • River where is constructed the dam:                      Osmenzeze stream /Gjanica river
 • Location of Dam:                                                     Mallakaster
 • Total Volume of Reservoir in max. water level:       3 105 000 m3
 • The surface of Reservoir in max. water level:        258 000 m2
 • The surface of River water Basin:                         28 km2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Rreth nesh

Komiteti Kombëtar i Digave të Mëdha (KKDM) është organ i Këshillit të Ministrave i cili ushtron kontrollin e shtetit për sigurinë e digave dhe dambave si vepra të një rëndesie të vecantë dhe përfaqeson shtetin shqiptar ne Komisionin Ndërkombetar te Digave të Mëdha (ICOLD).Postimet e Fundit