31. May 2023

Language switcher

Dam of Bovilla

March 3, 2021
boville
...
 • Completion Year:                         1998
 • Height of Dam:                                                 H = 91.0 m
 • Length of Dam Crest:                                     L= 135 ml
 • The volume of Dam Body:                                     65 million m3
 • Element of Impermeability:             Geosynthetic Membrane
 • The capacity of Discharge System (Spillway): 365 m3/sec
 • Purpose of Dam Construction/Operation: Water Supply  
 • River where is Dam:                         Terkuza River
 • Location of Dam:                                                 Tirana
 • Total Volume of Reservoir in max. water level: 78 000 000 m3
 • The surface of Reservoir in max. water level:             3 750 000 m2
 • The surface of River water Basin:                         357 km2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Rreth nesh

Komiteti Kombëtar i Digave të Mëdha (KKDM) është organ i Këshillit të Ministrave i cili ushtron kontrollin e shtetit për sigurinë e digave dhe dambave si vepra të një rëndesie të vecantë dhe përfaqeson shtetin shqiptar ne Komisionin Ndërkombetar te Digave të Mëdha (ICOLD).Postimet e Fundit